Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 27, част 2



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 27, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2563

Мария Илиева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Мария Илиева

Излъчен на 04.07.2018

Втора част

След като привършва с "дисциплинираното" пазаруване, домакинята Мария Илиева се шегува, че когато се захване с готвене, се казва Кулинария Илиева и влиза в кухнята. Там работи със същата вещина и разбиране към храната, както се отнася и с продуктите на пазара. Работата започва с направата на салата Капрезе, която за трети ден поред ще се хапва в компанията. Стилът на домакинята е да я направи с белени български розови домати, в пестото да смели кедрови ядки, а преди поднасяне да поръси със запечени орехи. Следва апетитното предястие - задушени аспержи в масло, поднесени с поширано яйце и запечени крутони с бекон.

За основно Мария е предвидила свинско бонфиле с домашно направени картофени ньоки. Виждаме, че и италианската кухня не ѝ е чужда. Домакинята спазва изискването за четирите компонента на основно ястие - белтъчина (месото), въглехидрат (картофите), сос (прави изключителна комбинация от масло, зехтин, коняк и магданоз) и зеленчук - в лицето на запечени моркови на фурна.

За десерт обещава бананов форстър, но той е част от изненадата. Ще разберете защо.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта