Регистрация

Чана масала - пикантна индийска гарнитура

Чана масала - пикантна индийска гарнитура
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 6777

Люто индийско вегетарианско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма консерва нахут
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1 малка глава лук
  • 5 зелени чилита
  • 1 ч.л. чеснова паста
  • 1/2 ч.л. джинджифилова паста
  • 2 големи домата
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1/2 ч.л. гарам масала
  • 1/4 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. лимонoв сок
  • 2 с.л. листа пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот пюрирайте лука, чилитата, чесъна и джинджифила.

2. Пюрирайте отделно доматите и заделете.

3. Сгорещете олио в тиган и добавете семената кимион. Когато започнат да пукат, бързо добавете лученото пюре и гответе докато покафенее леко.

4. Добавете доматите и гответе около 5 мин.

5. Добавете кориандъра на прах, гарам масалата, куркумата на прах, червения пипер и лимонoвия сок.

6. Смесете с нахута и оставете да къкри 15 мин., за да се обединят ароматите.

7. Добавете сол (около 1 ч.л.) на вкус.

8. Украсете с листа пресен кориандър.

По желание: може да добавите 2 малка картофа, нарязани на кубчета. Сварете ги леко преди това и ги сложете малко преди нахута. Гответе до пълно омекване на картофите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта