Ципура с чесън, целина и домати
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3581
Традиционна камбоджанска рецепта за риба с подлютен доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 риба ципура, изчистена и подсушена с хартиена кърпа
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 3 супени лъжици растителна мазнина
- 1 скилидка счукан чесън
- 1/2 глава ситно нарязан лук
- 1 нарязана глава целина
- 1 домат на кубчета
- 1 супена лъжица рибен сос
- 1 чаена лъжица соев сос
- 1/2 супена лъжица захар
- 2 сушени накълцани люти чушки
- щипка черен пипер
- гарнирайте с няколко пера пресен лук или листа от босилек
Начин на приготвяне:
1. Поръсете рибата с царевично нишесте
2. Загрейте 2 супени лъжици олио и пържете рибата докато придобие златист цвят.
3. Почистете тигана и запържете за около минута малко чесън и лук в една супена лъжица олио. добавете целина, сушено чили и домати. Бъркайте и пържете още 4 мин.
4. Добавете соса от рибата, соев сос , захар и черен пипер.
5. Полейте рибата с готовата смес, гарнирайте с пресен лук или листа от босилек.
Най-важните съставки
босилек, домат, захар, люта чушка, олио, пресен лук, рибен сос, соев сос, целина, ципура, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ