Цвекло във винен сос по френски
Шайби цвекло с червено вино и чесън.
Необходими продукти:
- 400 г цвекло
- 20 г растителна мазнина (олио)
- 100 мл червено сухо вино
- 1 ч.л. горчица
- 1 с.л. мед
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- клонка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Цвеклото обелете и нарежете на шайби с дебелина около 1,5 см.
2. Разбъркайте горчицата и меда във виното. Намачкайте чесъна със сол и го прибавете към сместа.
3. Сгорещете олиото в тиган. Метнете шайбите цвекло и ги запържете двустранно. Може да се наложи да го правите на няколко пъти.
4. Намалете огъня. Съберете цялото цвекло в тигана и залейте с виното. Гответе под капак 10-тина минути, махнете капака, добавете клонката розмарин и гответе още няколко минути.
5. Разпределете цвеклото в порции или голям съд, покапете с винения сос, поръсете с листенца розмарин и овкусете щедро със сол и пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ