Цвеклото стимулира работата на стомаха и мозъка
Цвеклото е богато на фибри и се грижи за храносмилателната и сърдечно-съдовата система.
Цвеклото не е сред най-известните зеленчуци, когато заговорим за салати, но е един от предпочитаните продукти за фрешове. Сладникаво-неутралният му вкус го прави подходяща добавка към много ястия, а сокът му понякога дори замества готварската боя. Но цвеклото не е само добавка към ястия и оцветител. Каналът Баба Знае поглежда от друг ъгъл на лилавеещото кореноплодно като го представя в светлината на билка или част от народната медицина. Във видеото на Баба Знае ще разберете:
1. Как се прави здравословен сок от цвекло с моркови, целина, ябълки, джинджифил и лимонов сок.
2. Какви витамини и микроелементи съдържа цвеклото.
3. Как цвеклото се грижи за сърдечно-съдовата система.
4. Защо цвеклото е склонно да подпомага мисловната дейност, логиката и като цяло мозъчното оросяване.
5. Цвеклото като лекарство за нередовен стомах и стомашни проблеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ