Регистрация

Царевичен сладкиш с извара и кефир

Царевичен сладкиш с извара и кефир
Средно   |   Порции 10-12   |   Видяна: 1106

Кекс от царевично брашно с извара, кефир и покривка от заквасена сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 135 г царевично брашно
  • 300 мл кефир
  • 5 белтъка
  • 180 г захар
  • 500 г извара
  • 5 жълтъка
  • ванилия
  • 1 ч.л. сода

За сметановата шапка:

  • 200 мл заквасена сметана
  • 1 с.л. захар
  • 60 г сушени плодове

Начин на приготвяне:

1. Царевичното брашно залейте с кефира, разбъркайте и оставете настрана.

2. В друга купа изсипете белтъците, разбивайте до побеляване, после постепенно прибавяйте захарта и бийте до получаването на гъст бял лепкав крем.

3. В трета купа изсипете изварата, добавете жълтъците, содата и ванилията и разбъркайте. После към тях изсипете кефира с царевичното брашно и минете с пасатор до хомогенност.

4. Залейте с белтъците получения крем и внимателно с шпатула разбъркайте.

5. Пресипете сместа във форма за сладкиши с висок борд (може и форма за торти с падащо дъно) и бутнете в предврително загрята на 170 градуса фурна за 40 минути. След това извадете, покрийте с алуминиево фолио и печете още 20 минути на същата температура.

6. Разбийте сметаната със захарта и сушените плодове. Извадете сладкиша, разгърнете и охладете. В средата му ще се образува нещо като кладенче. Изсипете сметановия крем вътре и десертът е готов.

 

Източник: YouTube/Ольга Лунгу Plus

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта