Регистрация

Хрупкави кифлички с шипков мармалад



Хрупкави кифлички с шипков мармалад
Средно   |   Порции 30 кифлички   |   Видяна: 3269

Домашни кифлички с жива мая, орехи и плодово сладко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.01.2017

Печем малки сладки кифлички с домашно тесто. Него пък замесваме с жива мая, за да има онзи традиционен тестен български вкус. За плънка водещите се спират на мармалад от шипки, но всеки може да използва плодово сладко според вкуса си. Към него за повече радост на сетивата се добавят наситнени орехови ядки. След втасване тестото се разрязва на триъгълници, а те се намазват с пълнежа и се завиват на кифлички.

Не очаквайте българските кроасанчета от тази рецепта да са козуначени и въздушни, защото това не е такъв тип тесто. Крайният резултат е малки кифлички с хрускава коричка, които не се надуват особено при печене, но са така вкусни и ароматни, че ще зарадват всеки вкъщи, особено дечицата. За финал можете да ги поръсите със смесена пудра захар с малко ванилова захар или ванилова есенция. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта