Хрупкава целина с мед и синьо сирене
Лесно | Порции 2-6
| Видяна: 2347
Глазирана целина във винен сос.
Бон апети
Излъчен на 10.11.2015
Щурата идея да се глазира целина води до страхотни резултати, доказателство за които е тази рецепта. В началото разбираме каква е разликата между глазиране, карамелизиране и кандиране. А после се отдаваме и на готвене, което е доста бързо и лесно - целината се нарязва и се оставя да къкри в касерола, където се смесват бяло вино и мед. Готвим така докато сосът изври, а след това просто поднасяме резените зеленчук, поръсени с мащерка и синьо сирене.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ