Регистрация

Хрупкава целина с мед и синьо сирене



Хрупкава целина с мед и синьо сирене
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 2347

Глазирана целина във винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 10.11.2015

 

Щурата идея да се глазира целина води до страхотни резултати, доказателство за които е тази рецепта. В началото разбираме каква е разликата между глазиране, карамелизиране и кандиране. А после се отдаваме и на готвене, което е доста бързо и лесно - целината се нарязва и се оставя да къкри в касерола, където се смесват бяло вино и мед. Готвим така докато сосът изври, а след това просто поднасяме резените зеленчук, поръсени с мащерка и синьо сирене. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта