Регистрация

Хапки панирана лазаня с телешко

Хапки панирана лазаня с телешко
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1253

Парти хапки с месо за мезе към биричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 400 г телешка кайма
  • 200 г домати от консерва или пресни
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г кашкавал, пармезан или моцарела
  • 1 пакет кори за лазаня
  • вода
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2-4 яйца
  • 1,5 ч.ч. галета
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чесъна.

2. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган, запържете лука и чесъна за минутка и добавете каймата. Гответе докато се разпадне на трохи.

3. Доматите обелете и пасирайте. Ако използвате консерва, отцедете добре соса преди пюриране.

4. Добавете доматите в тигана и гответе докато водата им изври. Овкусете със сол и пипер. Добавете рендосаното сирене и разбъркайте докато се разтопи.

5. Сварете лазанята според инструкцийте на опаковката. Нужно е да се отпусне, а не да се сварява до готовност.

6. Всеки лист лазаня разделете на 2 еднакви част по дължина, така че да се получат лентички.

7. Във всяка лентичка навийте напряко част от плънката, за да се получи рулце. Готовите рулца подредете в чиния и приберете във фризера за 20-30 минути.

8. Пригответе си съд с разбито яйце, чинийка с част от брашното и такава - с част от галетата. Не слагайте наведнъж цялото брашно, всички яйца и галетата, защото ще се навлажнят бързо и ще станат негодни за употреба. Досипвайте си според нуждите.

9. Овалвайте всяка от хапките първо в брашно, после в яйце, след това в галета, после пак в яйце и пак в галета. Редете обратно в съда и върнете във фризера за още 15 минути.

10. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. Пускайте в него рулцата и пържете докато се образува хрупкава златна коричка. Ако започнат да прегарят бързо, намалете огъня.

11. Поднесете със сос за потапяне.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта