Регистрация

Фокача с маслини

Фокача с маслини
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3752

Италианска фокача със зелени маслини и провансалски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 г прясна мая
  • 150 мл топла вода
  • 150 г пшенично брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. зехтин
  • шепа зелени маслини
  • сушен риган
  • смес Провансалски подправки - чубрица, копър, босилек, мащерка, розмарин
  • 1 ч.л. морска сол

Начин на приготвяне:

1. Изсипете 1/3 чаша топла вода, добавете маята, 1 ч.л. захар, 1 с.л. брашно и разбъркайте добре. Приберете на топло място и изчакайте, докато сместа се надигне двойно.

2. В голяма купа пресейте брашното, добавете 1 ч.л. брашно, 1 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Добавете сместа с маята, разбъркайте и месете 15 минути до получаване на гладко и хомогенно тесто. Оформете топка и я оставете да втаса за 1 час.

3. Разточете тестото, така че да образува правоъгълна форма.

4. Покрийте тавата с незалепваща хартия за готвене, поставете тестото в тавата за печене, поръсете с маслини и подправки.

5. Оставете да втаса на топло за около 30 минути.

6. Печете фокачата в предварително загрята до 200°С фурна за около 10-15 минути, докато добие златист цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта