Туршия от цвекло в буркани
Лесно | Порции 2-4 буркана
| Видяна: 2786
Мариновано цвекло с чесън и копър.
Бон Апети
Излъчен на 21.11.2016
Цвеклото в буркани е артикул, който ни изкушава в магазина, но се оказва, че лесно можем да си направим тази туршия вкъщи. Цялото готвене се състои предимно в печенето на зеленчука, затова домакинът не е зает особено по време на направата на туршията. Изпеченото вече цвекло се залива с обикновена марината от зехтин или олио, оцет и подправки и полягва в бурканите, за да се превърне в перфектната зимна салата или пък мезе за твърдо гориво в студените дни.
Най-важните съставки
захар, зехтин, карамфил, оцет, семена копър, смлян карамфил, сол, сол и пипер, цвекло, черен пипер, чесън, швейцарско цвекло
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ