Трушия печени червени чушки
Как се правят печени чушки в буркани за зимата.
Необходими продукти:
- червени чушки (сорт капия са най-подходящи)
- сол
- аспирин
Начин на приготвяне:
Изпичате чушките – на чушкопек или на огън. Захлупвате ги в голям съд с капак и ги оставяте да постоят. След това ги обелвате и ги поставяте в тава. Осолявате ги на вкус. Нареждате ги плътно в буркани. Бурканите предварително трябва да са измити и подсушени. Отгоре поставяте по 2 аспирина и доливате със соса от печените чушки. Затваряте бурканите и ги стерилизирате 15 митути. Обръщате бурканите докато поизстинат. Туршията е готова. Количеството чушки е по желание – но имайте предвид, че от около 2 кг. чушки излиза около 1 буркан от литър, като, ако ги печете на чушкопек, количеството е дори по-малко. Съобразявайте се и с отвора на чушкопека и размера на чушките. При печенето на тенекия на огън няма ограничения в размера на чушките. Въпреки малкия брой буркани, туршията е изключителна – не е кисела, като купените; подходяща е за различни салати, за чушки бюрек и за още много ястия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ