Регистрация

Триъгълна мини-пица

Триъгълна мини-пица
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2229

Триъгълна мини-пица с вегетариански топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 15 г мая
  • 75 мл вода
  • 225 г брашно
  • 1/4 с.л. сол

За топинга:

  • 2 домата, нарязани
  • 2 глави червен лук, нарязани
  • няколко черни маслини
  • 100 г сирене фета
  • 1 с.л. риган
  • 1 с.л. розмарин
  • 1 с.л. зехтин
  • 90 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете маята с 40 мл вода, захарта и 1 с.л. брашно. Оставете на топло място докато сместа удвои обема си.

2. Пресейте брашното, добавете щипка сол, добавете сместа с маята и оставащата вода.

3. Омесете тесто и оставете на топло за 90 мин. докато втаса.

4. Кипнете 90 мл вода в отделна тенджерка, добавете резените лук, олиото, розмарина и ригана, докато водата изври.

5. Разточете тестото с дебелина около 3 мм, нарежете на триъгълници и ги сложете в тавичка за печене.

6. Сложете резените домат, малко лук, 1 или 2 маслини и резен фета върху всеки триъгълник.

7. Печете около 10-15 мин. в предварително загрята на 200°С фурна.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта