Регистрация

Тофу с ананас в уок

Тофу с ананас в уок
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3650

Тофу с чушки и бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 1/2 чаша ябълков оцет
  • 2 супена лъжица оризов оцет
  • 4 скилидки счукан чесън
  • 1/2 нарязан на ситно лук
  • вода
  • 1 опаковка тофу, добре изцедено
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица сусамово олио
  • 1 ананас, нарязан на тънки шайби
  • 1/2 купичка червена чушка
  • 1/2 купичка жълта чушка
  • 1/4 купичка пресен лук нарязан на ситно
  • 1/4 купичка нарязан лук
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 супени лъжици соев сос
  • бял ориз

Начин на приготвяне:

На маринатата:

1. Разрежете на триъгълници тофуто. В тефлонов тиган изпържете парчетата тофу без мазнина на средновисока температура.

2. Пържете до златисто кафяво, докато течността от тофуто се изцеди и се изпари. Натиснете с шпатула, за да изцедите добре течността, внимавайте да не раздробите тофуто.

3. В дълбока купа добавете всички съставки от марината и тофуто. Сипете отгоре вода, докато покрие всички продукти. Оставете в хладилник за около половин час.

Пържене:

1. В голям тиган уок загрейте мазнината до средно висока температура. Запържете чесъна и лука, бъркайте докато омекнат.

2. Добавете червените, жълтите чушки и пресния лук, пържете 3 минути.

3. Изсипете захарта и соевия сос, после сложете тофуто и ананаса, пържете още 5-8 минути.

4. Изсипете сместа върху канапе от бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта