Тиквен сладкиш с шоколад и ядки
Чийзкейк с тиква и шоколад върху основа от крекери и орехи.
Бон Апети
Излъчен на 09.11.2017
Трипластов чийзкейк с основа от пълнозърнести крекери и ядки, плътен пласт от крем сирене с тиквено пюре и заливка от шоколад правят Лора и Стоян, като залагат на добре изпечената на висок градус тиква, за да се придаде нетрадиционната сладост на сладкиш с есенно настроение. Ако не можете да си купите направо изпечена тиква, направете го у дома си на фурната.
Започваме с основата, като крекерите се натрошават и се смесват с разтопено масло, канела, джинджифил, кафява захар и счукани печени и осолени орехи. Своеобразният блат се прехвърля в кръгла тава, покрита с пергамент, заравнява се и се запича за 10 минути на 180 градуса. Основата е готова - сладка и ароматна. Сега продължаваме да я надграждаме.
Изпечената тиква се пюрира и се претрива през цедка или тензух. Крем сирене се разбива с яйца и захар. Отделно се разтапя тъмен шоколад. Шоколадът се смесва с една част от сиренения крем и се обогатява с ванилова захар. Тиквеното пюре се разбърква хубаво с останалия крем и подправки. Първо върху блата се изсипва пласта с тиквата, заравнява се, залива се с шоколадовия кувертюр и се заравнява отново. Сладкишът се запича за 50 минути. После само трябва да изчакаме да се охлади и е готов за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ