Терияки стек от сьомга със зеленчуци
Маринована сьомга с птичи боб.
Необходими продукти:
За маринатата:
- 5 с.л. соев сос
- 1/2 ч.л. сусамово олио
- 1/2 ч.л. захар
- 1/4 ч.л. сол
- 3 скилидки чесън, настърган
- 1 см джинджифил, настърган
- 1/2 ч.л. черен пипер или на вкус
- 2 стека сьомга (около 500 г)
За зеленчуците:
- 1/2 глава лук
- 1/2 ч.ч. нарязано наедро зеле
- 1/2 ч.ч. кълнове папуда (птичи боб) по желание
- 1 морков, нарязан на малки парченца
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1/2 ч.л. сол или на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти за соса.
2. Мариновайте сьомгата поне 2 часа.
3. Загрейте тиган, сложете сусамовото олио и поръсете със зеленчуково олио.
4. Сотирайте лука докато стане златисто-кафяв.
5. Сипете 3 с.л. от маринатата за сьомгата.
6. Поръсете сотето с малко вода и сол.
7. Сложете зелето и парчетата морков. Разбъркайте.
8. Прибавете кълновете и бъркайте докато всички зеленчуци се сготвят. Заделете настрана.
9. Изпечете сьомгата в тигана с останалата марината. Можете също така да я изпечете на грил или скара за около 3-5 мин. от всяка страна.
10. Поръсете малко сушен магадноз.
11. Поднесете със зеленчуците и ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ