Регистрация

Телешко с гъби, картофи и сметана

Телешко с гъби, картофи и сметана
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 792

Телешки хапки в сметанов сос с гъби и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко месо
  • 2 с.л. олио
  • 100 г масло
  • 700 г печурки
  • 3 глави лук
  • 1,3 кг картофи
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • 1,5 ч.л. суха мента или мащерка
  • 600 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • 4-7 скилидки чесън
  • 100 г кашкавал или 60 г настърган пармезан или други трохи от твърдо сирене по желание
  • 50 г листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на големи хапки.

2. В тиган тип уок или друг голям тиган сипете олиото, сложете маслото и пуснете на средна степен. Щом маслото се сгорещи, добавете хапките и гответе при периодично бъркане 10 минути.

3. През това време почистете гъбите. Ако са по-малки - ги сложете директно цели - това ястие е на едри парчета. Ако обаче са големи, нарежете на половини или третини. Захлупете с капак и оставете да се готви 15 минути.

4. През това време нарежете лука на кубчета. Не минавайте през чопър, за да не стане твърде ситен.  Изсипете го в ястието, размешайте и оставете под похлупак за още 10 минути.

5. Картофите обелете, измийте и нарежете на едри хапки. Овкусете гозбата със сол, пипер и мента, разбъркайте и прибавете картофите. Размешайте, сложете капак и оставете да се готви 20-25 минути.

6. Залейте със сметаната, разбъркайте, сложете пак капака и гответе още 10 минути. Добавете нарязания на ситно чесън и настърганото жълто сирене и пак върнете капака. Гответе няколко минути докато наситните листата на магданоза.

7. Прибавете магданозените листа, размешайте, опитайте на соленост и ако всичко ви харесва, махнете от огъня. Поднесете топло.

 

Източнник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта