Телешки черен дроб с вино, лук и картофено пюре
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 2784
Проф. Николай Даскалов готви мезе за вино с черен дроб.
Епизод 25 - Сезон 2
Дължина: 22:20
Излъчено на: 2011-10-25 11:30
Днес ще готвим:
- Телешки черен дроб, паниран и запържен, полегнал върху хряново картофено пюре и залят с винен сос.
- Яйца на очи, полегнали върху хрупкави питки и заляти със сос от вино, гъби и бекон или иначе казано - яйца по бургундски.
Най-важните съставки
бекон, брашно, вино, гъби, картофи, лук, магданоз, масло, мащерка, мляко, олио, питка, сол, сол и пипер, телешки бульон, хрян, червено вино, черен дроб, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ