Тахан халва с розова вода
Домашна тахан халва с шамфъстък и аромат на рози.
Необходими продукти:
- 120 г пудра захар
- 60 г мляко на прах
- 80 г сусамов тахан
- 50 г шамфъстък (почистен от черупките)
- 1 с.л. розова вода
- 1 ч.л. олио
Начин на приготвяне:
1. В купичка изсипете пудра захарта и млякото на прах и разбъркайте.
2. Добавете тахана, шамфъстъка и розовата вода. Разбъркайте много добре докато се получи тесто от трохи.
3. Вземете малка пластмасова купичка с високи бордове и намажете дъното и стените с олио.
4. Останалите ядки наситнете с нож и поръсете половината от тях по дъното на купичката. Отгоре разпределете съдържаието на купчката на три пъти, като след всеки натискате хубаво с обратното на лъжица, за да се полчуи плътна и неразпадлива халва.
5. Най-отгоре заравнете силно и добре с много натиск и поръсете останалите нарязани ядки.
6. Увийте в стреч фолио и приберете в хладилник между 2 часа и 1 нощ.
Източник: YouTube/Choice My Food
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ