Таратор с коприва и кисело мляко
Таратор от коприва с чесън, кисело мляко и орехи.
Копривен таратор или салата от коприва с кисело мляко - свежа рецепта за пролетните и летните дни, когато копривените листа са крехки и сочни, а тараторът е предпочитана студена супа или предястие. Как се прави - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като за броени минути спретва ястието. Ако използвате цедено кисело мляко, се получава млечна салата с коприва. Ако пък добавите обикновено кисело мляко - става таратор. По желание можете да сипете и малко студена вода, за да не е така гъст.
В хаванче се счукват копривата, наситнени листа копър, чесъна, солта и ядките. Полива се с оцет. В купа се изсипва нарязаната на малки кубчета краставица. Залива се с киселото мляко, добавя се съдържанието на хаванчето, малко зехтин и се разбърква. Опитва се на соленост, по желание се разрежда с вода и се размешва финално. Хапва се студена. Точните продукти можете да видите в края на видеото на Звездев по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ