Тако яки - калмар по японски
Вкусни топчици паниран калмар - традиционно японско ястие.
Необходими продукти:
За течното тесто:
- 1/4 и 2 с.л. брашно за сладкиши
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 яйце
- 150 мл вода
- щипка сол
За пълнежа:
- 15 парчета нарязано на кубчета тако (калмар)
- накъсано зеле
- настърган морков
- счукан джинджифил и зелен лук
За украса:
- майонеза
- смлени водорасли
- резен сушена риба тон
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за течното тесто в купа и разбъркайте хубаво. Прибавете зелето, моркова, джинджифила и зеления лук.
2. Сгорещете съд за такояки с олио, сипете от тестото във всяка формичка и след това прибавете по едно парче калмар. Когато тестото стане хрупкаво отвън, обърнете така, че да се образува топка и гответе до златисто-кафяво.
3. Прехвърлете готовите топки в чиния и украсете с майонеза, водорасли на прах и резен сушена риба тон. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ