Такос с крехко пиле
Средно | Порции 4
| Видяна: 6983
Вкусен дюнер с бяло пилешко месо.
Необходими продукти:
- 2 големи пилешки гърди
- 2 с.л. олио от рапица
- бяло сирене
- лют пипер кайен
- кориандър
- смлян червен пипер
- кимион
- чесън
- лимонова кора
- червено чили на прах
- сол
- пипер чипотъл на прах
- сметана
- дебели тортили или кръгли питки за дюнер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилето на малки кубчета от по 1-2 см.
2. Овкусете нарязаното пиле.
3. Изпържете пилето в олио от рапица на средна към висока температура, докато е напълно готово и кафяво орвън.
4. Затоплете тортилите или питките за дюнер.
5. Разстелете сметана на тортилята или питката за дюнер, после добавете пилето и сиренето.
6. Гарнирайте с кориандър или каквото друго обичате на такосите.
Най-важните съставки
кимион, кориандър, лимонова кора, олио от рапица, пилешки гърди, сирене, сметана, сол, червен пипер, червен пипер кайен, червено чили, чесън
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ