Регистрация

Такос с крехко пиле

Такос с крехко пиле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6983

Вкусен дюнер с бяло пилешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи пилешки гърди
  • 2 с.л. олио от рапица
  • бяло сирене
  • лют пипер кайен
  • кориандър
  • смлян червен пипер
  • кимион
  • чесън
  • лимонова кора
  • червено чили на прах
  • сол
  • пипер чипотъл на прах
  • сметана
  • дебели тортили или кръгли питки за дюнер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилето на малки кубчета от по 1-2 см.

2. Овкусете нарязаното пиле.

3. Изпържете пилето в олио от рапица на средна към висока температура, докато е напълно готово и кафяво орвън.

4. Затоплете тортилите или питките за дюнер.

5. Разстелете сметана на тортилята или питката за дюнер, после добавете пилето и сиренето.

6. Гарнирайте с кориандър или каквото друго обичате на такосите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта