Регистрация

Тайландско панирано пилешко с ананас

Тайландско панирано пилешко с ананас
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 826

Сладко пилешко с ананас по тайландски. Панирани пилешки хапки със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 червени сладки чушки
  • 450 г ананас от консерва - отцедено количество
  • 800 г пилешко филе от гърди
  • сол и пипер
  • 2 яйца
  • брашно (около 100 г)
  • 8 с.л. олио
  • 250 мл сладък чили сос
  • пресен лук за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Разполовете всяка гърда през дебелината, за да станат по-тънки парчета. След това нарежете на лентички, а после тях на кубчета със средна дължина на страната отколо 3 см. Поръсете със сол и пипер, разбъркайте и дръпнете настрана.

2. Чушките почистете и нарежете на ситни кубчета. Ананасът отцедете от сока на консервата и нарежете на парчета с големина 1/2 от тези на пилешкото.

3. Разбийте яйцата в купа, в друга сипете брашното и се въоръжете с търпение и метална тънка щипка за готвене. Овалвайте всяко парче пилешко първо в брашно, след това в разбито яйце и на финала пак в брашно. Редете върху голяма дъска или в голяма тава, за да се застъпват мръвките. В противен случай ще се развали панировката.

4. В тиган с незалепващо покритие сипете 2 с.л. олио. Сгорещете на умерен огън и гответе 1/3 от месцата за по 3 минути от страна. След като приключите с първата порция мръвки, ги извадете в отделна чиния, а тигана забършете с домакинска хартия, за да се махне попадалото брашно, което загаря. Сипете пак 2 с.л. олио и действате с втората част от месото. После забършете и сгответе и последната третина.

5. Забършете пак тигана и добавете 2 с.л. олио. Сгорещете и изсипете чушките. Бъркайте 1 минута, добавете и ананаса и гответе още 2 минути.

6. Върнете хапките в ястието. Залейте с чили соса и размешвайте няколко минути. Оставете да покъкри още 2 минути след това и махнете от котлона.

7. По желание поръсете с нарязан косо пресен лук и сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта