Сьомга с понзу сос на скара
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 4329
Сьомга с лимон и кориандър.
Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга
За понзу соса:
- 1 портокал за 1/2 ч. ч. сок
- 1/4 ч. ч. саке
- 2 с. л. мед
- 2 с. л. паста юзу кошо
- 1 с. л. соев сос
- 1 с. л. картофено нишесте
- 2 с. л. вода
За украсата:
- листа от кориандър
- парченца лимон
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките за понзу в малка тенджера, оставете да заври докато намали обема си с 1/4, добавете картофеното нишесте с вода.
2. Намажете филетата с по 4 с. л. сос и мариновайте за една нощ.
3. Намажете с четка понзу соса върху сьомгата откъм страната с кожата.
4. Печете около 5 мин. в предварително загрята фурна на 180°С.
5. Обърнете сьомгата и намажете със сос и другата страна, печете още 7 минути.
6. Сервирайте украсена с лимонови резени и листа от кориандър.
Най-важните съставки
вода, картофено нишесте, кориандър, лимон, мед, паста юзу кошо, портокалов сок, саке, соев сос, филе от сьомга
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ