Супа с рибени кюфтенца
Рецепта с морска котка и подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг морска котка (можете да замените с филе от бяла риба или скат)
- 1 средна глава лук
- 6 скилидки чесън
- 1 см. джинджифил
- 1 стрък целина
- 1½ ч.л. сол
- ¼ ч.л. пипер
- ½ ч.л. соев сос
- 1 с.л. олио
- 5 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете рибата.
2. Обезкостете я и отстранете кожата, като заделите гръбнака, главата и опашката.
3. Нарежете лука, чесъна и джинджифила фино.
4. Измийте и нарежете целината фино.
5. Смелете рибата с ½ ч.л. сол и ½ ч вода на паста в блендера.
6. Оформете топчици от по 2,5 см и заделете.
7. Кипнете вода в тенджера.
8. Прибавете главата, опашката и гръбнака на рибата.
9. Оставете да заври и варете на слаб огън за 15 мин.
10. Свалете от огъня и прецедете бульона.
11. Сгорещете олио в тенджерка.
12. Прибавете чесъна и пържете за 3 мин. до златисто-кафяво.
13. Прибавете целината, солта, пипера, соевия сос и рибените кюфтенца.
14. Намалете огъня до умерен и варете за 3 мин.
15. Прибавете бульона и оставете да заври.
16. Намалете огъня и варете на слаб огън за 5 мин.
17. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ