Регистрация

Супа с пилешки бутчета, целина и талятели

Супа с пилешки бутчета, целина и талятели
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 960

Пилешка супа от бутчета със зеленчуци и паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г кг долни пилешки бутчета
  • 4 л вода
  • 4 стебла целина
  • 2 глави лук
  • 3 моркова
  • магданоз
  • мента
  • розмарин
  • 10 зърна черен пипер
  • 120 г пресни яйчени талятели + 1 л вода и сол за варенето (можете да използвате всякаква паста по желание)
  • сол и пипер на вкус
  • листенца целина или магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета сложете в тенджера, залейте с 1,5 л вода и кипнете. Отпенете, излейте водата и измийте бутчетата, за да изхвърлите антибиотици и вредни съставки от месото. Върнете бутчетата в тенджерата, залейте с 2,5 л вода и кипнете отново. Пак отпенете.

2. Намалете огъня от силен към слаб до умерен и пуснете при месото 1 разполовен морков, 1 малка глава лук, 2 накъсани на едро стебла целина, цръжките от връзка магданоз и ако имате клонки пресни или сухи мента и розмарин. Поръсете зърната черен пипер, сложете капак и оставете да къкри 30-35 минути на умерен огън.

3. Нарежете на полумесеци 2 моркова, 2 дръжки селъри, наситнете 1 голяма глава лук.

4. Прецедете бульона от варенето на бутчетата и го върнете в тенджерата. Кипнете и добавете нарязаните моркови, целина и лук. Онези, с които сте варили месото изхвърлете - те са дали своята добавена стойност в бульона.

5. Отделете месото от кокалите, накъсайте с ръце на влакна или парченца и изсипете и него в супата. Оставете да къкри на слаб огън 20 минути.

6. Кипнете водата за варене на пастата. Можете да използвате всякаква паста по желание, но прясно опакованата яйчена е най-вкусна. Сварете според инструкциите на опаковката.

7. Овкусете супата със сол и пипер, добавете отцедената от водата на варенето паста и опитайте финално на вкус.

8. Поръсете с листа целина или магданоз и сервирайте топла.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта