Супа с картофи и праз
Млечна супа със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 400 г праз
- 50 г масло
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 400 г картофи, обелени и нарязани
- 600 мл бульон
- 500 мл мляко
- 2 ч.л. захар (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Отрежете главите и корените на праза и обелете горния им твърд слой. Разрежете ги наполовина и измийте добре със студена вода. После нарежете на малки парченца (после супата ще се блендира, така че просто ги нарежете както ви падне)
2. Внимателно стопете маслото в тиган с дебело дъно.
3. Добавете праза и лука и разбърквайте, докато омекнат (около 5 минути). Добавете картофите след няколко минути и ги сотирайте.
4. Когато попият добре маслото, добавете бульона, млякото и захарта (по желание). Оставете супата да къкри 20 минути, докато е готова.
5. Блендирайте супата в кухненски робот или блендер, след като е изстинала малко.
6. Загрейте отново супата на печката и я сервирайте (ако е много гъста, добавете още мляко)
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ