Регистрация

Супа със свински ребра, картофи и грах

Супа със свински ребра, картофи и грах
Лесно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 1514

Свинска супа с картофи и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-8 картофа (зависи от големината)
  • 500 г свински ребра с кокъл и все пак да има малко месце по него
  • 1 морков
  • 350 г грах
  • 1 глава лук
  • растителна мазнина за готвене
  • сол, пипер и други подправки по желание

Начин на приготвяне:

1. Най-вкусно става ако работите със суров грах. Измийте го 8 часа (приблизително) по-рано от момента, когато ще започнете готвенето. Изсипете го в тенджера и залейте с вряла вода. Захлупете под капак и оставете така.

2. Ребрата разделете на по няколко и кипнете с 3 литра вода. Варете за 30 минути.

3. През това време обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета.

4. Извадете ребрата от бульона и на тяхно място добавете грахта. Оставете да ври 20 минути и след това добавете и картофите.

5. Когато месото се охлади, го махнете от кокалите и нарежете на хапчици. Върнете в супата.

6. Лука наситнете, моркова рендосайте. Сгорещете малко растителна мазнина в тиган и запържете лука и моркова за 5-7 минути.

7. Когато са минали 50 минути от изсипването на грахта в бульона, се очаква, че зърната са почти разварени. Добавете в супата и запръжката от зеленчуци, като сипете черпак бульон в тигана и след това с него отмиете и мазнинката. Оставете да ври всичко заедно още 10 минути.

8. Подправете със сол и пипер на вкус. Можете да добавите и още подправки по желание - мащерка, магданоз или босилек.

9. Сервирайте топла с крутони или сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта