Супа от брюкселско зеле
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 4745
Супа с пилешки крилца и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 пилешки крилца
- 2 малки картофа, обелени и нарязани на розички
- 1 морков, обелен и нарязан на розички
- 400 грама брюкселско зеле
- 2 кубчета пилешки бульон
- млян черен пипер на вкус
- 4 чаши вода
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера с вряща вода сложете пилешките крилца и ги оставете за около час.
2. Извадете пилето, сложете зеленчуците и пилешкия бульон и ги оставете да къкрят 20 минути.
3. Махнете кожата и кокалите на крилцата, нарежете ги и ги върнете в супата.
4. Добавете черен пипер.
5. Сервирайте с пресен магданоз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ