Регистрация

Сувлаки – гръцки свински шиш на скара

Сувлаки – гръцки свински шиш на скара
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 15206

Печено свинско месо, мариновано с лук, чесън и риган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо (ако го харесвате по-шаренко, не се свенете да си вземете със сланинка)
  • 100 мл зехтин
  • риган
  • 1 глава лук
  • 2-4 скилидки чесън
  • дървени шишчета

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото в нарязания на много ситно лук, намачкания чесън, ригана и зехтина за минимум час. Ако го оставите в хладилника за цяла нощ, ще е още по-добре.

2. Наредете мръвките върху шиша, като можете да сложите между тях чери домати, тиквички, патладжан, арпаджик или каквото ви хрумне.

3. Печете на силно нажежена скара или наребрен тиган, като въртите периодично шишовете.

4. В оригиналната рецепта сувлаки (или суфлаки) се поднася със сос Дзандзики и върху притоплена на скарата арабска питка. Въображението обаче позволява множество комбинации, в които печеното свинско ще се върже перфектно.

сувлаки или суфлаки - гръцки свински шиш

печени на скара свински шишчета с лук

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (5)

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта