Сръбски коледен хляб
Питка за Коледа по балкански.
Необходими продукти:
- 1 кг брашно
- 20 г мая
- 1 ч.ч. зехтин
- сол
- 1 пакетче ванилова захар (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в подходящ съд. Прибавете маята, олиото, щипка сол и омесете с топла вода докато тестото започне да се отделя от дланите. Не трябва да е нито много меко, нито прекалено твърдо.
2. Намажете тавичка за печене с олио оставете тестото за 10 мин. на топло в тавичката.
3. Набодете с вилица и по желание украсете с парченца отделно тесто в желаната форма.
4. Печете в добре сгорещена фурна до получаването на златиста и хрупкава коричка.
5. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ