Регистрация

Филе от пангасиус с вино и зехтин

Филе от пангасиус с вино и зехтин
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6422

Изискана и бърза вечеря - печен пангасиус на тиган с люто-кисело-солен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от пангасиус – общо 500 г
  • 2 лимона
  • соев сос (или унисос)
  • чили сос
  • 30 мл бяло вино
  • 50 мл зехтин
  • сол
  • миск от листни зеленчуци или друг вид свежа салата по избор

Начин на приготвяне:

1. Размразете пангасиуса като периодично махате вода от съда в който се размразява. След като леда падне от филетата, не ги оставяйте да се стоплят прекалено много. Нека бъдат охладени.

2. Осолете ги от двете страни, намажете ги с чили сос и малко зехтин и ги сложете в силно нагорещен тефлонов или грил тиган с незалепващо покритие да се пекат.

3. Изстискайте единия лимон. Поръсете горната страна на филетата с бяло вино, лимонов сок и соев сос, така че да се стекат по рибата, а след това я раздвижете, за да поеме и от готвещата се страна.

4. След 5-6 мин. обърнете рибата, като отново поръсите със сместа. Вече изпечената страна можете да намажете повторно и с чили сос, като използвате домакинска четка.

5. Печете до готовност (около 5 мин.).

6. Разполовете другия лимон и сервирайте двете филета в плата с половинките лимони и микс от листни зеленчуци. След като рибата е в чинията, полейте я щедро със зехтин.

 

Филетата от пангасиус са разкошно мезе за бяло вино.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта