Регистрация

Спанак в сусамов дресинг

Спанак в сусамов дресинг
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2034

Вегетарианско японско зелено ястие

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г спанак (най-добре връзка, а не отделни листа)
  • 3 с.л. семена бял сусам
  • 1/2 с.л. захар
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 с.л. даши

Начин на приготвяне:

1. Препечете сусамовите семена в сух тиган, докато започнат да пукат. Оставете да се охладят и ги прехвърлете в саханче. Счукайте ги наситно.

2. Добавете всички подправки при сусамовата паста и леко ги разбъркайте с чухчето, докато всичко стане на крем, но не съвсем гладък.

3. Кипнете вода в тенджера и ако стеблото на връзката спанак е много дебело, направете кръстовиден разрез с ножа. Дръжте връзката спанак за листата, така че да го пуснете в тенджерата със стеблото надолу. След около 30 сек. го пуснете и оставете в кипящата вода за не повече от 2 мин.

4. Отцедете в гевгир и изплакнете със студена вода.

5. Стиснете спанака с две ръце, така че да отцедите излишната вода.

6. Нарежете го на парченца с дължина от по 4 - 5 см.

7. Добавете дресинга и разбъркайте хубаво, за да смесите всичко.

8. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта