Регистрация

Сорбе от манго с мед



Сорбе от манго с мед
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2255

Домашен сладолед от манго с йогурт.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако сте си купили манго или друг плод, който все още чака реда си да бъде схрускан или впрегнат в сладкиш, опитайте да си направите домашно сорбе. Това е полузамразен сладоледен сладкиш от плодове с подсладител и лек сос. Един от най-лесните варианти на десерта показва каналът Dazzle Spoon.

Мангото се почиства от неядливата костилка и обелката и се реже на парчета. Те се прибират във фризера докато почти замръзнат. Следва да се добавят в купата на блендера или чопъра, а към тях да се прибави мед и кисело мляко. Можете да импровизирате с добавка на мента, още плодове, канела и 1 с.л. ароматен алкохол - ром, бренди или коняк. След това пюрирате.

Ако няма да сервирате директно или сте направили голямо количество, можете да приберете във фризера и да извадите час преди консумация. Ако ли не - прехвърлете в купичка съдържанието на блендера, украсете по желание с листенца мента и хапвайте. Внимавайте - студеничко е и създава опасност за гърлото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта