Регистрация

Солен кекс с пилешки мръвки и кашкавал

Солен кекс с пилешки мръвки и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 860

Лесен вълчи кекс с пилешко месо и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 150 мл мляко
  • 2 яйца + щипка сол
  • 300 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер (4-5 грама)
  • сол и пипер
  • 50-80 г кашкавал
  • 10-15 г масло

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на малки парченца. Поръсете със сол и пипер, залейте с олиото, разбъркайте и оставете настрана.

2. Изсипете млякото в купа, чукнете отгоре яйцата и добавете щипка сол. С миксер разбийте.

3. Пресейте брашното с бакпулвера върху млечния сос и разбъркайте, за да се инкорпорират сухите съставки. След това можете да продължите с бъркалките за тесто на миксера докато се получи лепкаво много гъсто кексово тесто.

4. Прибавете пилешките хапки и рендосайте кашкавала на едро ренде. По желание добавете сол и пипер. С вилица разбъркайте, за да се разпределят съставките в тестото.

5. Намажете хубаво и щедро дъното и стените на терин или друга неголяма тава за кексове с масло. Изсипете отгоре забърканото тесто.

6. Заравнете доколкото е възможно и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути. На финала на печенето наблюдавайте горната кора. Ако започне да прегаря, извадете.

7. Изчакайте да почине 5-10 минути и извадете от формичката. Нарежете на парчета и си хапнете за основно или закуска. Можете да пъхнете в кутия в чантата за прихапване.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта