Регистрация

Солени палачинки със зеленчуци и кашкавал

Солени палачинки със зеленчуци и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1229

Зеленчукови палачинки с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 глава червен лук
  • 1 домат (неголям; твърд)
  • 1/2 сладка чушка
  • люто чушле по желание
  • 50 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене
  • 4 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • 20 г масло
  • подправка по желание (чубрица, къри, мащерка или босилек)

Начин на приготвяне:

1. Домата почистете от течната сърцевина и нарежете на малки кубчета. Наситнете също лука, чушката и люто чушле, ако желаете пикантност.

2. Разбийте яйцата в купа с тел (не е нужно да са идеално разбити), добавете зеленчуците, сол и пипер и разбъркайте.

3. Разтопете в тиган на слаб огън маслото. С черпак гребнете от сместа и изсипете. В зависимост от диаметъра на тигана от това количества трябва да излязат между 2 и 4 палачинки. Трябва да са тънки и да се готвят на слаб огън. След всяка от тях слагайте по парче масло да се разтопи в тигана.

4. Печете докато се втвърди от долната страна. През това време рендосайте кашкавала.

5. Обърнете палачинката, поръсете с кашкавал и подправка по избор и запечете за още 2 минути. Прегънете на две и извадете. Продължете до изчерпване на количеството на сместа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта