Солени палачинки със зеленчуци и кашкавал
Зеленчукови палачинки с кашкавал.
Необходими продукти:
- 1/2 глава червен лук
- 1 домат (неголям; твърд)
- 1/2 сладка чушка
- люто чушле по желание
- 50 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене
- 4 яйца
- сол и пипер на вкус
- 20 г масло
- подправка по желание (чубрица, къри, мащерка или босилек)
Начин на приготвяне:
1. Домата почистете от течната сърцевина и нарежете на малки кубчета. Наситнете също лука, чушката и люто чушле, ако желаете пикантност.
2. Разбийте яйцата в купа с тел (не е нужно да са идеално разбити), добавете зеленчуците, сол и пипер и разбъркайте.
3. Разтопете в тиган на слаб огън маслото. С черпак гребнете от сместа и изсипете. В зависимост от диаметъра на тигана от това количества трябва да излязат между 2 и 4 палачинки. Трябва да са тънки и да се готвят на слаб огън. След всяка от тях слагайте по парче масло да се разтопи в тигана.
4. Печете докато се втвърди от долната страна. През това време рендосайте кашкавала.
5. Обърнете палачинката, поръсете с кашкавал и подправка по избор и запечете за още 2 минути. Прегънете на две и извадете. Продължете до изчерпване на количеството на сместа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ