Солени макарони с кайма и лук
Паста с кайма и доматен сос на тиган.
Необходими продукти:
- 350-400 г макарони
- 700 г кайма
- 2-4 скилидки чесън
- 1 с.л. олио
- 2 средни глави лук
- 3 с.л. кетчуп или 3 с.л. доматено пюре + 1 ч.л. захар
- 3 л вода + 1 с.л. сол
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- магданоз
- зехтин Extra Virgin
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, чесъна намачкайте или си пригответе обелените скилидки за минаване през преса, а водата сложете да кипва в голяма тенджера.
2. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън и запържете в него чесъна за 30 секунди. Добавете каймата и бъркайте и рохкайте докато се разпадне на трохи.
3. В заврялата вода разтворете 1 с.л. сол и изсипете макароните или друг вид паста по избор. Варете с 1 минута по-малко от указаното на опаковката.
4. Добавете лука при разпадната на трохи кайма и овкусете със сол, пипер и лют пипер на вкус. Прибавете кетчупа или доматено пюре със захар. Разбъркайте, намалете огъня и оставете да се готви докато станат готови и макароните.
5. Гребнете 5-6 с.л. вода от варенето на пастата и прехвърлете в тигана. Оставете да къкри докато отцедите останалата паста от водата на варенето.
6. Изсипете макароните в тигана и нежно бъркайте и гответе докато всички компоненти се смесят добре.
7. Прехвърлете в индивидуални порции и по желание поръсете с наситнен магданоз и покапете със зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ