Солена торта с моцарела, бекон и пушено сирене
Вълча баница с бекон и кашкавал, моцарела и пушено срене, кисели краставички, масло и барбекю сос. Изглежда като торта, наяжда като пица и е много по-вкусна и от двете.
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница от 400 г
- 100 мл барбекю сос
- 100 г масло
- 2 топки моцарела общо 240-250 г
- 1 палка от 250 г пушено сирене
- 250 г бекон
- 5-6 кисели краставички
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Разтопете си маслото и застелете дъното на форма за торти с падащо дъно и диаметър 26 см с хартия за печене.
2. Моцарелата и пушеното сирене нарежете на кръгчета, а бекона и киселите краставички – на малки кубчета. Кашкавала си рендосайте.
3. Сложете 1 кора за баница и залепете стърчащите краища за стените на формата. Намажете с масло, сложете втора кора в другата посока, за да образуват краищата висок борд. Покапете с барбекю сос и подредете 1/3 от резените моцарела.
4. Сложете следваща кора, намажете с масло, сложете още една кора, поръсете половината кисели краставички и малко от кашкавала. Захлупете с кора, намажете с масло, сложете втора, ръснете повечко кашкавал, покапете барбекю сос и разпределете бекона.
5. Захлупете с кора, намажете с масло, сложете втора, покапете барбекю сос и подредете половината резени пушено сирене. Продължавайте по същия начин – следват моцарела, кисели краставички, пушено сирене.
6. Покрийте всичко това с кора, нея намажете с масло, поръсете кашкавал и подвийте краищата, ако стърчат. Последната кора отрежете в кръг, обрезките бутнете в средата под кръга и намажете с масло. Поставете кръга най-отгоре и го намаслете. Поръсете останалия кашкавал и подредете резените моцарела.
7. Пъхнете под средното ниво на фурната, като предварително я загреете на 180 градуса. Печете 40 минути като следите горната кора да не изгори.
8. След изваждане украсете с продукти по избор – обрезки от бекона, барбекю сос, резени домат, лентички кисели краставички – продукти, които сте слагали в баницата. Изчакайте да се охлади 10 минути и извадете от формата. Поднесете и зарадвайте всички с вкусно основно от рода на пицата, баницата и тортата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ