Регистрация

Телешки кюфтета в доматен сос с лук

Телешки кюфтета в доматен сос с лук
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1380

Кюфтета от телешка кайма в сос с домати и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кюфтетата:

  • 1 кг телешка кайма
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • листата на 10 стръка магданоз
  • 50 г галета
  • 100 мл мляко
  • 1 яйце
  • 40 г пармезан
  • 3 с.л. брашно
  • 2-3 с.л. олио

За соса:

  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 400 мл домати в доматен сос
  • 400 мл доматено пюре
  • 2 люти чушлета
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • лют пипер
  • 1 ч.л. захар
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Налейте млякото в галетата и разбъркайте. Оставете да набъбне няколко минути.

2. През това време смесете каймата с подправките, наситнения магданоз и яйцето. Добавете галетата и рендосания пармезан и разбъркайте.

3. С мокри ръце оформете 15-тина кръгли кюфтета. Оваляйте ги в брашно.

4. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган и запържете кюфтетата за по 2-3 минути от страна, колкото да се запечатат и да хванат коричка.

5. Лука за соса запържете в сгорещено олио. Добавете доматите и доматеното пюре, пуснете две люти чушлета в соса, два дафинови листа, регулирайте киселинността със захарта и добавете останалите подправки. Оставете да къкри три минути.

6. Вкарайте кюфтетата в соса, похлупете с капак, намалете огъня на слаб и оставете да се готви 30 минути.

7. Сервирайте с хляб и поръска от магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта