Сметанов кекс с кафе
Домашен кекс с аромат на кафе и канела.
Необходими продукти:
- половин чаша размекнато масло
- 1 чаша бяла захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 чаша сметана
- 1 и половина чаши брашно
- 1 и половина ч.л. бакпулвер
- ¼ ч.л. сол
- 2 ч.л. капучино
- 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете и набрашнете квадратна тава за кекс. Разбийте заедно яйцата, содата бикарбонат и сметаната, после добавете към маслената смес. Пресейте брашното, бакпулвера и солта заедно при тях.
2. Смесете бялата захар, капучиното и канелата и разбийте добре. Изсипете половината тесто в подготвената тава, поръсете половината захарно-канелена смес отгоре. Разстелете останалото тесто и покрийте с останалата захарно-канелена смес.
3. Печете докато клечка за зъби, забита в средата на кекса, излезе чиста – около 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ