Сладко-кисел халибут
Средно | Порции 1
| Видяна: 3379
Камбала в сладко-кисел сос.
Необходими продукти:
- 250 г халибут(камбала) или друга риба по избор, нарязана на тънки филийки
- царевично нишесте
- морков за украса
- лук, нарязан на филийки
- 2 с. л. доматен сос
- 2 с. л. захар
- 1 с. л. сос от стриди
- вода
- олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете халибута с царевичното нишесте и изпържете на маслена баня докато покафенее. Заделете.
2. Загрейте тенджерка и запържете лука и моркова.
3. Добавете доматения сос, захарта, водата, соса от стриди и царевичното нишесте.
4. След като се сгъсти, сложете изпържения халибут. Разбъркайте докато се покрие равномерно.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ