Регистрация

Сладко-кисела салата от краставици с лук

Сладко-кисела салата от краставици с лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2221

Инстантни кисели краставички в саламура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг краставици
  • 100 г лук (2/3 глава лук; можете да замените с глава шалот)
  • 100 г захар
  • 2 ч.л. сол
  • 1 с.л. сух копър или 2 с.л. наситнени пресни листа копър
  • 125 мл оцет
  • 125 мл вряла вода

Начин на приготвяне:

1. Краставиците обелете. Можете да оставите част от люспата на места, за да е по-шарена салатата. Трябва обаче да измиете много хубаво, ако не са домашни. Разполовете по дължина. Ако са образували неприятни семки, ги изгребете с чаена лъжичка. Нарежете половинките краставици на полумесеци с дебелина около 0,5 см. Прехвърлете в купа.

2. Лука обелете, разполовете и нарежете на полумесеци. След това разделете отделните влакна на резените и прибавете при краставиците.

3. Изсипете в суха купа захарта и смесете със солта. Добавете копъра, залейте с оцета и врялата вода и бъркайте докато захарта се разтвори. След това с получената саламура залейте краставиците с лука и разбъркайте хубаво.

4. Приберете в хладилник между 1 и 4 часа. Поднесете студени, като отцедите част от саламурата. Тази салата е идеално мезе за ракия и гранитура към печени меса и морски дарове.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта