Сладки топчици с фъстъчен пълнеж
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 2988
Това е традиционна рецепта за посрещане на новогордишните празници в Китай.
Необходими продукти:
- пакет готови "Tangyuan" (топчици от глутеново оризово брашно с пълнеж от фъстъци и сусам) от азиатските хранителни магазини
- кафява захар
- джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Обелете джинджифила и го нарежете много фино. Ако предпочитате, не го белете.
2. Сложете около 3-4 ч.ч. вода да заври и сложете джинджифила.
3. Когато водата кипне, прибавете кристална захар или кафява захар.
4. Разбъркайте докато се разтвори и прибавете готовите топчици.
5. Когато започнат да изплуват на повърхността, ги извадете и оставете в хладилника или поднесете горещи.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ