Сладки сърчица с мармалад и белтъци
Курабийки за любимите хора по домашна рецепта за тестени сладки с украса.
Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 3 яйца
- 200 г захар
- 1 белтък
- щипка сол
- конфитюр, мармалад или течен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта и след това добавете брашното. Постелете голяма тава с хартиено фолио и изсипете тестото вътре, като го оформите на тънък блат по цялото дъно. Ако се наложи - използвайте шпатула за заравняване. Печете 25-30 мин. на предварително загрята фурна без вентилатор.
2. Вече имате голяма бисквита. От фолиото за печене изрежете шаблон във формата на сърчице, а след това с негова помощ оформете сладките. Намажете ги с конфитюр или течен шоколад по желание.
3. Разбийте яйчения белтък с щипка сол на гъста пяна. Добавете няколко супени лъжици захар на вкус. С помощта на шприца очертайте външния контур на сладките.
4. Наредете ги в тава с хартиено фолио и печете за 40-45 мин. на 100 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ