Регистрация

Домашен телешки колбас с пуешко

Домашен телешки колбас с пуешко
Средно   |   Порции 750 г   |   Видяна: 1879

Домашен колбас от телешко и пуешко месо с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо (без жили)
  • 50 мл вода + 1/2 ч.л. сол
  • 250 г пуешки гърди без кост
  • 1/4 ч.л. сол + 25 мл вода
  • лук на прах, червен пипер, лют пипер по желание, чесън на прах
  • плик за печене
  • хартия за печене или колагенов лист за домашни колбаси

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо смелете в несомелачка. Добавете 50 мл вода с 1/2 ч.л. сол и замесете. Може малко да се размие, но това е търсен ефект. Приберете в хладилник за 12 часа.

2. Абсолютно същото направете и с пуешкото месо, като в него добавите наполовина сол и вода от това на телешкото. Приберете за 12 часа.

3. Разрежете плика за печене, за да се разгърне. Върху него сложете хартия за печене с приблизителни размери 30 на 30. Още по-добър вариант ще е ако попаднете на колагенов лист за домашни колбаси. Доста трудно се намира. Поръсете го със сухи подправки.

4. Разпредете телешкото отгоре, като си оставите пространство в страните и края. Пуешката кайма сложете в началото на рулото. Поръсете още подправки. После с помощта на хартията и фолиото завийте руло. Завържете с конец от двете страни и отрежете висящите краища.

5. Бутнете така направеното руло във фурната на 85 градуса за 2,5-3 часа. Охладете след термичната обработка и приберете в хладилника за няколко часа.

6. Сервира се като студено мезе или плънка за сандвичи. Ето домашен колбас без консерванти.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта