Свинско с картофи и чушки на фурна
Свински хапки на фурна с картофи и чеснов сос с подправки.
Необходими продукти:
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. горчица
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. сух риган
- 1 с.л. сух магданоз, ако имате
- 1 с.л. суха манета
- 60 мл зехтин
- кората на 1 лимон с ядлива кора (био лимон)
- 300 г сладки чушки - може да изберете различни цветове за по-красиво
- 2 глави червен лук
- 500 г картофи
- 600 г крехко свинско месо
Начин на приготвяне:
1. Скилидките чесън намачкайте в купа. Добавете горчицата, солта, черния пиер, ригана, магданоза и ментата. Рендосайте лимоновата кора. Залейте със зехтина и разбъркайте.
2. Чушките почистете и нарежете на правоъгълници. Свинското нарежете на парчета колкото 2-3 хапки. Червения лук нарежете на едро, а картофите измийтте и нарежете на кубчета с размера на хапка.
3. Изсипете картофите, лука и чушките в тава. Покапете с половината от сместа от подправки и разбъркайте.
4. В другата половина оваляйте свинското месо и подредете отгоре. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Щом картофите са готови, значи цялото ястие е сготвено. Можете да сложите капак или да покриете с фолио през първите 30-35 от готвенето или пък да оставите всичко да си се запече по-добре без покривало.
5. Разпределете в индивидуални порции и сервирайте топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ