Регистрация

Свинско по виетнамски с ориз

Свинско по виетнамски с ориз
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4340

Свинско по виетнамски с гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг свинско месо по избор

За маринатата на свинското:

  • соев сос
  • мед
  • сусамово олио
  • настърган джинджифил
  • настърган чесън
  • (тайландски) сладък чили сос
  • смлян пипер
  • виетнамски рибен сос (можете да приготвите домашен, като смесите 1 ч.ч. вода +1/2 ч.ч. сок от лайм и 1/2 ч.ч. рибен сос +1/2 ч.ч. бяла захар, докато захарта се разтвори напълно. Прибавете малко счукан чесън, ситно нарязано чили или едро смляно чили, както и наситнени моркови)

За ориза:

  • 3 ч.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 средна глава лук, едро нарязан
  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 4 ч сварен кафяв ориз
  • 4 ч.л. скариден сос
  • смлян пипер
  • едро смлян червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото за цяла нощ или поне 2 часа.

2. Загрейте предварително фурната на 200°С.

3. Сложете свинското върху незалепваща тавичка за печене.

4. Гответе на грил за около 25 мин. от едната страна, докато отвън стане леко златисто. Обърнете и печете другата страна също до златисто. Оставете месото да престои за няколко минути, докато попие ароматите.

5. Сотирайте лука и чесъна в зехтина, докато чесънът покафенее, а лукът стане полу-прозрачен. Прибавете скаридения сос и оставете да се готви няколко минути.

6. Прибавете сварения кафяв ориз. Овкусете с пипер и соев сос. Разбъркайте хубаво и гответе за около 10 мин. Прибавете малко чили или едро смлян червен пипер.

7. Поднесете с прясно зелено манго и пресни домати.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час и 10-15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта