Свински пържоли със сос с горчица и корнишони
Свински пържоли със сос от зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. зехтин
- 4 свински пържоли с дебелина около 2,5 см
- 1/3 ч. ч. вода
- 1 голям лук шалот, ситно нарязан (около 3 с.л.)
- 1 скилидка чесън, счукан
- 2 с. л. корнишони (около 4)
- 1 с. л. дижонска горчица или друг вид горчица, с който разполагате
- магданоз
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото със зехтина в голям тиган с дебели стени на среден огън. Поръсете пържолите със сол и пипер. Сложете ги в тигана и сотирайте докато покафенеят леко, около 3 мин. от всяка страна. Покрийте тигана и оставете да се задушават до готовност около 9 мин. Прехвърлете пържолите в топла чиния и покрийте с капак или сложете в топла фурна (за да не изстиват).
2. Добавете водата, шалота и чесъна в тигана. Гответе докато шалота омекне, около 2 мин. Добавете всички сокове от пържолите. Прибавете корнишоните и горчицата. Овкусете със сол и пипер. Полейте пържолите с този сос. Поръсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ