Свински кюфтенца с ябълки
Нетрадиционно вкусно ястие със свинска кайма.
Необходими продукти:
- 200 г свинска кайма
- 1 ябълка
- 100 мл. горещ зеленчуков бульон
- малко царевично брашно
- малко риган
- малко мащерка
- 1 с. л. градински чай
- 1 ч. л. канела
- малко настъргана кора от лимон
- 1 яйце, бито
- малко брашно
- половин глава червен лук, нарязана ситно
Начин на приготвяне:
1. Разрежете ябълката на 10 резена.
2. Намачкайте две от парчетата и ги смесете с каймата, подправките и лимоновата кора.
3. Добавете част от яйцето в сместа с каймата и малко брашно, ако каймата е станала прекалено лепкава.
4. Разделете сместа на 8 топки.
5. Изпържете кюфтетата на слаб огън като ги обръщате честичко, за да не прегорят.
6. Добавете малко царевично нишесте към зеленчуковия бульон и го изсипете в тигана.
7. Добавете лука и резените ябълка и ги оставете да врат на слаб огън докато всичко уври добре.
8. Сервирайте с картофено пюре, овкусено с настърган кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ