Регистрация

Свински кюфтачета в доматен сос

Свински кюфтачета в доматен сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1007

Мини кюфтета от свинско в зеленчуков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г свинска кайма
  • 1 глава лук
  • скилидка чесън
  • 2 с.л. галета
  • сол, пипер и кимион на вкус
  • 1 с.л. олио

За соса:

  • 400 г домати
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 3 червени чушки
  • 1 люта чушка по желание
  • сол и пипер на вкус
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Свинската кайма изсипете в купа. Добавете наситнения или рендосан лук, намачкания чесън, галетата и подправките. С мокри ръце оформете 16 малки кюфтенца от сместа и ги подрете в тава. Увийте със стреч фолио и приберете в хладилника.

2. Обелете доматите и ги пюрирайте с пасатор или рендосайте.

3. Лука наситнете, чушките нарежете на кубчета.

4. Сгорещете олиото за соса в тиган или касерола. Запържете в него лука, добавете чушките, гответе още 2 минути и след това залейте с доматите и 200 мл вода. Добавете подправки и оставете да къкри до редуциране. Можете да добавите и 1/2 ч.л. захар за регулиране на киселинността. Когато сосът е готов махнете от огъня и добавете в него наситнения магданоз. Разбъркайте.

5. Чак след това се върнете към кюфтенцата. Сгорещете олио и ги запържете от всички страни докато хванат хрупкава коричка. След това залейте със соса и оставете да покъкрят 10-тина минути на умерен огън.

6. Сервирайте с хляб за топкане или като сос за сварена паста.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта